Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Нарыхтоўка іншых прадуктаў

    БУЛЬБЯНАЯ МУКА

    Ужываецца яна не толькі як кухонная прыправа, але як і горшы крухмал. Добра вымытую бульбу абіраюць і труць на тарцы, потым кладуць у рэшата, паліваюць вадой над пасудзінай, перамешваючы і выціскаючы, пакуль будзе ліцца вада.

    Калі яна ўжо пойдзе чыстая і празрыстая, макуху выкідываюць свінням ці робяць крупы. Крухмал жа, які сплыў разам з вадой, асядае на дно пасудзіны і цалкам аддзяляеццца ад вады.

    Тады яе зліць, асцярожна нахіліўшы на бок пасудзіну, а на асеўшы і густы крухмал наліваюць трохі чыстай вады і рукой ці лапаткай мяшаюць, пакуль крухмал не растварыцца і незабеліць яе.

    Цяпер колькасць вады павялічваюць увесь час перамешваючы і боўтаючы. Нарэшце, працэджваюць праз рэдкае сіта і пакідаюць, каб крухмал цалкам апусціўся на дно, а вада над ім ачысцілася.

    Пасля яшчэ зверху яе зліваюць і спалоскваюць крухмал чыстай новай вадой. Гэто паўтараюць да тых пор, пакуль вада стане зусім празрыстай, без усялякага колеру, а мука белай.

    Зліваючы апошні раз, трэба злёгку ссунуць рукой верхні шэраваты слой крухмалу, што утвараецца над чыстым асдкам, бо ён можа пашкодзіць і збрудзіць усю муку.

    Чыстую муку выкладываюць на палатно, якое выціскаюць і выкручваюць, пакуль яно не ўсмокча ў сябе першую вільгаць з яе. Затым сушаць муку на іншым сухім палатне ў цяні на паветры, пераварочваючы і расціраючы камякі.

    Катэгорыя: Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Дабавіў: wawkalaki (26.07.2014)
    Праглядаў: 341 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar