Грыбы мыюць халоднай вадой, валуі вымочваюць 3 дня. На 1 кілаграм грыбоў бяруць 1/2 шклянкі вады, ваду кіпяцяць у рондалі, сыплюць туды 2 сталовыя лыжкі солі, у кіпячы расол апускаюць грыбы.
Вараць іх, памешваючы лыжкай, пену здымаюць шумоўкай, затым кладуць лісточак лаўровага ліста, 3 гарошыны чорнага перцу, 3 гваздзічнкі, 5 г кропу, 2 лісціка чорнай парэчкі, іншыя заправы па густу.
З моманту закіпання да гатовасці грыбоў патрабуецца ад 15 да 25 хвілін. Як толькі грыбы пачалі садзіцца на дно, а расол стаў празрыстым, саленне гатова. Грыбы таксама захоўваюць пад грузам у склепе. Праз 1/2 месяца іх можна ўжываць у ежу.
|