Расол:
-5 кг грыбоў
- 0,6 л вады,
-200-250 г солі,
-1 г лаўровага ліста,
-1 г гваздзічкі.
Трубчастыя і пласціністыя грыбы добра засаліць гарачым спосабам. У гэтым выпадку вымочванне замяняюць адварваннем.
Перад адварваннем грыбы (падбярозавікі, чырвонагаловікі, махавікі, апенькі, лісічкі, чарнушкі, валуі, шампіньёны) старанна ачысціце ад зямлі, прамыйце, пакладзіце ў эмаляваны рондаль, заліце вадой і пастаўце на агонь.
Пасля закіпання вады грыбы трэба перамяшаць і зняць пену. Чырвонагаловікі, падбярозавікі, маслята з моманту закіпання варыце 15 хвілін, а астатнія грыбы - да 30 хвілін.
Адвараныя грыбы адкіньце на друшляк, затым пасля сцякання вадкасці перакладзіце ў чыстыя слоікі, заліце расолам, а зверху пакладзіце вечка з грузам.
|