-грыбоў - 1 кг
- вады - 2 шклянкі
- 30%-вага воцату - 50-60 г
- солі - 1 ст. лыжка
- цукру - 1-2 г. лыжкі
- чорнага перцу - 10 гарошын
- гваздзічак - 5
- лаўровых ліста - 2
- цыбуліны - 1-2
- морквы - 1/2-карняплода.
Падрыхтаваныя дробныя капялюшыкі гаркушак адварыць 20 хвілін, адкінуць на рэшата, прамыць халоднай вадой і адціснуць.
Наліць у рондаль ваду, пакласці ў яе соль, цукар, спецыі, цыбулю, моркву і кіпяціць да гатовасці гародніны.
Пасля гэтага ўліць воцат, пакласці грыбы і варыць яшчэ 5-10 хвілін. Затым перакласці іх у слоікі, заліць марынадам і закатаць.
|