-грыбоў - 10 кг
- солі - 400 г
- кропу - 35 г
- кораня хрэна 18 г
- часныку - 40-г
- духмянага перцу - 35-40 г
- лаўровых лістоў - 10 шт.
Грыбы пасартаваць і ачысціць, абрэзаць ножкі і 2-4 дні вымочваць у халоднай вадзе. Ваду змяняць не радзей разу ў суткі, Пасля вымочвання адкінуць на рэшата ці друшляк і паскладаць у бочку, перапластоўваючы рэзкімі затаўкамі і соллю,
Грыбы накрыць сурвэткай, пакласці пад гнет. Можна дакладваць бочку новымі грыбамі, бо пасля засолкі аб'ём іх паменшыцца прыкладна на траціну. Над кружком павінен з'явіцца расол.
Калі на працягу сутак расол не з'яўляецца, варта павялічыць груз. Праз 20-25 дзён пасля засолкі грыбы гатовыя да ўжывання. Салёныя грыбы пасля таго, як яны будуць гатовыя, можна закансерваваць у слоіках для працяглага захоўвання.
Грыбы з кадкі перакладзіце ў рондаль з расолам, пастаўце на агонь, давядзіце да кіпення (каб грыбы не папрыгаралі, іх трэба перыядычна памешваць), перакладзіце ў гарачыя слоікі, накрыйце вечкамі і стэрылізуйце ва ўмерана кіпячай вадзе: паўлітровыя слоікі 10-12 хвілін, літровыя - 15-17 хвілін.
Расола павінна быць прыкладна 25% вагі грыбоў. Калі яго недастаткова, трэба прыгатаваць расол на вадзе, узяўшы на 1 л вады 1 ст. лыжку солі.
|