Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Нарыхтоўка іншых прадуктаў

    ГРУЗДЫ І ПАДГРУЗДКІ САЛЁНЫЯ ПА-АЛТАЙСКУ

    -грыбоў - 10 кг

    - солі - 400 г

    - кропу - 35 г

    - кораня хрэна 18 г

    - часныку - 40-г

    - духмянага перцу - 35-40 г

    - лаўровых лістоў - 10 шт.

     

    Грыбы пасартаваць і ачысціць, абрэзаць ножкі і 2-4 дні вымочваць у халоднай вадзе. Ваду змяняць не радзей разу ў суткі, Пасля вымочвання адкінуць на рэшата ці друшляк і паскладаць у бочку, перапластоўваючы рэзкімі затаўкамі і соллю,

    Грыбы накрыць сурвэткай, пакласці пад гнет. Можна дакладваць бочку новымі грыбамі, бо пасля засолкі аб'ём іх паменшыцца прыкладна на траціну. Над кружком павінен з'явіцца расол.

    Калі на працягу сутак расол не з'яўляецца, варта павялічыць груз. Праз 20-25 дзён пасля засолкі грыбы гатовыя да ўжывання. Салёныя грыбы пасля таго, як яны будуць гатовыя, можна закансерваваць у слоіках для працяглага захоўвання.

    Грыбы з кадкі перакладзіце ў рондаль з расолам, пастаўце на агонь, давядзіце да кіпення (каб грыбы не папрыгаралі, іх трэба перыядычна памешваць), перакладзіце ў гарачыя слоікі, накрыйце вечкамі і стэрылізуйце ва ўмерана кіпячай вадзе: паўлітровыя слоікі 10-12 хвілін, літровыя - 15-17 хвілін.

    Расола павінна быць прыкладна 25% вагі грыбоў. Калі яго недастаткова, трэба прыгатаваць расол на вадзе, узяўшы на 1 л вады 1 ст. лыжку солі.

    Катэгорыя: Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Дабавіў: wawkalaki (08.08.2014)
    Праглядаў: 280 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar