-грыбы – 10 кг
-соль - 200 г
-спецыі - па густу
Марынад для груздоў і рыжакоў:
-вада – 2 л
-эсэнцыя воцатная 70% - 30 мл
-гваздзіка - па густу
-лаўровы ліст - па густу
-перац духмяны - па густу
Вычышчаныя і вымытыя грыбы пакласці ў эмаляваны рондаль з кіпячай вадой і бланшаваць на працягу 2-3 хвілін, пасля чаго адкінуць іх на друшляк і апусціць на некалькі хвілін у халодную ваду.
Перакласці ў падрыхтаваную драўляную бочку, перасыпаўшы соллю і дадаўшы рэзкія затаўкі. Пакінуць на некаторы час для таго, каб грыбы пусцілі сок.
Затым прамыць іх, заліць прыгатаваны марынад для груздоў і рыжыкаў, шчыльна зачыніць і паставіць у халоднае памяшканне.
|