Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Нарыхтоўка іншых прадуктаў

    ГРУЗДЫ І ВАЎНЯНКІ КАНСЕРВАВАНЫЯ

    Грузды і ваўнянкі ўтрымоўваюць пякучы млечны сок, які пры няправільнай папярэдняй апрацоўцы можа выклікаць атручванне. Гэтыя грыбы можна выкарыстоўваць толькі пасля іх салення.

    Падчас паспявання салёных грыбоў іх пякучы густ знікае пасля паўтарамесячнага захоўвання. Што датачыцца тэрміна захоўвання салёных грыбоў, іх кансервуюць.

    Для гэтага іх асцярожна выбіраюць у друшляк, выдаляючы пры гэтым мятыя і пашкоджаныя, а калі вадкасць сцячэ, прамываюць халоднай вадой і даюць ёй сцячы.

    У падрыхтаваныя слоікі ёмістасцю 0,5 л укладваюць па 3 зерня горкага і духмянага перцу, 1 лаўровы ліст, грыбы і дадаюць 2 сталовых лыжкі 5-адсоткавага сталовага воцату.

    Слоікі напаўняюць на 1,5 сантыметра ніжэй верха горлачка. Адсутнічаючую колькасць вадкасці дапаўняюць салёнай гарачай вадой (з разліку 20 г солі на 1 л вады).

    Напоўненыя слоікі накрываюць падрыхтаванымі вечкамі, укладваюць у рондаль з летняй да 40 градусаў вадой і пры слабым кіпенні вады стэрылізуюць: слоікі ёмістасцю 0,5 л - 40 хвілін, ёмістасцю 1,0 л - 50 хвілін.

    Пасля стэрылізацыі слоікі неадкладна зашпунтоўваюць, правяраюць якасць упакоўкі і падвяргаюць паветранаму астуджэнню.

    Катэгорыя: Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Дабавіў: wawkalaki (08.08.2014)
    Праглядаў: 268 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar