(З рэцэптаў Анастасіі Гарохавай)
-1 кг адвараных груздоў,
-3-4 г цытрынавай кіслаты,
-3 лаўровых ліста,
-20 мл 9%-вага воцату,
-6 зерняў духмянага перцу,
-0,5 г карыцы
Падрыхтаваныя грыбы бланшаваць 5 хвілін у кіпячай падсоленай вадзе, здымаючы пену. Бланшаваныя грузды змясціць у варачны посуд, дадаць трохі кіпячонай вады (1 кг грыбоў, 100 мл вады), рэзкія затаўкі, воцат.
Кіпяціць на слабым агні датуль, пакуль грыбы не асядуць на дно. Адвараныя грыбы і вадкасць раўнамерна пафасаваць у прагрэтыя слоікі, дадаць трохі цытрынавай кіслаты.
Пры недахопе залівання даліць слоікі кіпенем. Стэрылізаваць пры тэмпературы 100 градусаў: паўлітровыя слоікі - 35 хвілін, літровыя - 40 хвілін.
|