-1 кг грыбоў,
-1,5 ст.л. солі,
-3 гваздзічкі,
-3 гарошыны духмянага перцу,
-2 лаўровых ліста,
-1,5 шкл. вады,
-воцат.
Грыбы памыць, пачысціць. Маленькія капялюшыкі пакінуць цэлымі, буйныя парэзаць.
Заліць халоднай вадой і варыць з моманту закіпання 20-30 хвілін, здымаючы пену. З гатовых груздоў зліць ваду.
Марынад:
1,5 шкл. вады наліць у эмаляваны рондаль, дадаць воцату гэтулькі, каб было не вельмі кісла, пакласці спецыі, соль, грыбы і варыць 15 хвілін, увесь час памешваючы (інакш прыліпнуць да дна).
Раскласці грыбы па стэрылізаваных слоіках, заліць марынадам, закатаць ці закруціць шрубавым вечкам (толькі не выкарыстоўвайце пластмасавае вечка, інакш грыбы заплеснеюць!).
Слоікі перавярнуць і астудзіць. Захоўваць у халадзільніку. Грыбы можна есць праз 40 сутак.
|