-вада,
-грузды,
-80%-вая воцатная эсэнцыя,
-лаўровы ліст,
-духмяны перац,
-гваздзіка.
Для пачатку грыбы трэба добранька прамыць і замачыць гадзін на 6-8. Па сканчэнні гэтага часу грыбы выняць з вады і яшчэ раз прамыць. Пасля гэтага бланшуем грузды прыблізна 2 хвіліны ў крутым кіпені.
Потым вытрымліваем іх у халоднай вадзе да поўнага іх астывання. Зараз жа ўкладваем грыбочкі раўнамернымі пластамі ў бочку.
Кожны пласт пракладаем рэзкімі затаўкамі і соллю з разліку:
на 10 кілаграм грыбоў груздоў - 500 грам рэзкіх затавак і солі.
Таксама не забываем дадаваць воцатную эсэнцыю, ваду дадаваць не варта.
Пакідаем грыбы ў такім выглядзе суткі, па сканчэнні гэтага часу прамываем грыбы халоднай вадой, раскладваем па слоіках і заліваем ўтварыўшымся за час іх знаходжання ў бочцы марынадам.
|