Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Нарыхтоўка іншых прадуктаў

    ГРУЗДЫ САЛЁНЫЯ

    -грыбы грузды (падрыхтаваныя) - 1 кг

    -соль - 40-50 г

    -кроп - 4-5 галінак

    -парэчка - 5-6 лісцяў

    -часнык - 3-4 зубчыка

     

    Грыбы перабіраюць. Адразаюць ножкі ад капялюшыкаў, замочваюць у халоднай вадзе і старанна зачышчаюць капялюшыкі ад забруджванняў, затым прамываюць іх у халоднай праточнай вадзе.

    Падрыхтаваныя грыбы вымочваюць у падсоленай і падкісленай вадзе (10 г солі і 2 г цытрынавай кіслаты на 1 л вады) ад 30 хвілін да 2 сутак, змяняючы пры гэтым ваду не меней двух разоў у суткі.

    Замест вымочвання грузды можна праварыць у падсоленай вадзе (10 г солі на 1 л вады) на працягу 5-6 хвілін. Пасля гэтага грыбы адкідваюць на друшляк і астуджаюць пад праточнай вадой.

    На дно ёмістасці засыпаюць невялікі пласт солі, кружочкі кораня хрэна, лісцікі парэчкі, галінкі кропу, лустачкі часныку, затым выкладваюць грыбы верхняй часткай капялюшыка ўніз пластом не больш за 6 см і зноў пасыпаюць соллю.

    Такім чынам запаўняюць усю ёмістасць. Зверху ўкладваюць лісце парэчкі, галінкі кропу, карані хрэна, часнык, накрываюць тканню і ўсталёўваюць гнёт. Праз 2-3 сутак, калі грыбы ўшчыльняцца і вылучаць сок, іх выносяць у халоднае памяшканне.

    Катэгорыя: Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Дабавіў: wawkalaki (08.08.2014)
    Праглядаў: 310 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar