-грыбы грузды (падрыхтаваныя) - 1 кг
-соль - 40-50 г
-кроп - 4-5 галінак
-парэчка - 5-6 лісцяў
-часнык - 3-4 зубчыка
Грыбы перабіраюць. Адразаюць ножкі ад капялюшыкаў, замочваюць у халоднай вадзе і старанна зачышчаюць капялюшыкі ад забруджванняў, затым прамываюць іх у халоднай праточнай вадзе.
Падрыхтаваныя грыбы вымочваюць у падсоленай і падкісленай вадзе (10 г солі і 2 г цытрынавай кіслаты на 1 л вады) ад 30 хвілін да 2 сутак, змяняючы пры гэтым ваду не меней двух разоў у суткі.
Замест вымочвання грузды можна праварыць у падсоленай вадзе (10 г солі на 1 л вады) на працягу 5-6 хвілін. Пасля гэтага грыбы адкідваюць на друшляк і астуджаюць пад праточнай вадой.
На дно ёмістасці засыпаюць невялікі пласт солі, кружочкі кораня хрэна, лісцікі парэчкі, галінкі кропу, лустачкі часныку, затым выкладваюць грыбы верхняй часткай капялюшыка ўніз пластом не больш за 6 см і зноў пасыпаюць соллю.
Такім чынам запаўняюць усю ёмістасць. Зверху ўкладваюць лісце парэчкі, галінкі кропу, карані хрэна, часнык, накрываюць тканню і ўсталёўваюць гнёт. Праз 2-3 сутак, калі грыбы ўшчыльняцца і вылучаць сок, іх выносяць у халоднае памяшканне.
|