Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Нарыхтоўка іншых прадуктаў

    ГРЫБЫ, СТЭРЫЛІЗАВАНЫЯ Ў САЛОДКА-КІСЛЫМ ЗАЛІВАННІ

    -грыбы свежыя - колькі сыдзе

    -морква – 1 шт.

    -корань хрэна – 1 шт.

    -лаўровы ліст - 1 шт.

    -насенне гарчыцы жоўтай – 1 г. лыжка

    -перац духмяны - 0.25 г. лыжкі

    -перац чорны - 3-4 гарошыны

    -цыбуля рэпчатая - 0.5 галоўкі

    Для залівання:

    -вада - 2 шклянкі

    -воцат 8%-вы – 2 шклянкі

    -соль - 0.5 г. лыжкі

    -цукар – 2 ст. лыжкі

     

    Грыбы стэрылізуюць не пазней чым праз суткі пасля збору. Грыбы прамыйце ў халоднай вадзе некалькі разоў, дробныя грыбы пакіньце цэлымі, толькі падрэжце ножкі, буйныя разрэжце на 2 ці 4 часці.

    Прыгатаваныя грыбы адварвайце на працягу 5-7 хвілін (у залежнасці ад цвёрдасці) у кіпячай падсоленай і падкісленай вадзе (на 1 л вады - 1/2 г. л. солі і 1 г. л. цытрынавай кіслаты ці 8 %-вага воцату), каб грыбы збялелі.

    Затым іх пагрузіце ў халодную ваду, астудзіце, выміце з вады, дайце прасохнуць і раскладзіце па чыстых слоіках.

    Грыбы перакладзіце рэзкімі затаўкамі, дадайце хрэн і моркву, нарэзаныя кружочкамі, здробненую цыбулю, заліце гарачым заліваннем (для яе падрыхтоўкі ваду з цукрам і соллю давядзіце да кіпення, дадайце воцат і зноў давядзіце да кіпення; заліванне з воцатам не кіпеціце, каб не выпарыўся воцат), так каб усе грыбы былі цалкам пагружаны ў расол.

    Слоікі неадкладна зачыніце, усталюйце ў бак з гарачай вадой і стэрылізуйце. Час стэрылізацыі пры тэмпературы да 90 °C - 20 хвілін. Па канчатку стэрылізацыі слоікі неадкладна астудзіце.

    Катэгорыя: Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Дабавіў: wawkalaki (08.08.2014)
    Праглядаў: 151 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar