-грыбы свежыя - колькі сыдзе
-морква – 1 шт.
-корань хрэна – 1 шт.
-лаўровы ліст - 1 шт.
-насенне гарчыцы жоўтай – 1 г. лыжка
-перац духмяны - 0.25 г. лыжкі
-перац чорны - 3-4 гарошыны
-цыбуля рэпчатая - 0.5 галоўкі
Для залівання:
-вада - 2 шклянкі
-воцат 8%-вы – 2 шклянкі
-соль - 0.5 г. лыжкі
-цукар – 2 ст. лыжкі
Грыбы стэрылізуюць не пазней чым праз суткі пасля збору. Грыбы прамыйце ў халоднай вадзе некалькі разоў, дробныя грыбы пакіньце цэлымі, толькі падрэжце ножкі, буйныя разрэжце на 2 ці 4 часці.
Прыгатаваныя грыбы адварвайце на працягу 5-7 хвілін (у залежнасці ад цвёрдасці) у кіпячай падсоленай і падкісленай вадзе (на 1 л вады - 1/2 г. л. солі і 1 г. л. цытрынавай кіслаты ці 8 %-вага воцату), каб грыбы збялелі.
Затым іх пагрузіце ў халодную ваду, астудзіце, выміце з вады, дайце прасохнуць і раскладзіце па чыстых слоіках.
Грыбы перакладзіце рэзкімі затаўкамі, дадайце хрэн і моркву, нарэзаныя кружочкамі, здробненую цыбулю, заліце гарачым заліваннем (для яе падрыхтоўкі ваду з цукрам і соллю давядзіце да кіпення, дадайце воцат і зноў давядзіце да кіпення; заліванне з воцатам не кіпеціце, каб не выпарыўся воцат), так каб усе грыбы былі цалкам пагружаны ў расол.
Слоікі неадкладна зачыніце, усталюйце ў бак з гарачай вадой і стэрылізуйце. Час стэрылізацыі пры тэмпературы да 90 °C - 20 хвілін. Па канчатку стэрылізацыі слоікі неадкладна астудзіце.
|