-1 кг сырых грыбоў
-лісце чорнай парэчкі - 2 шт.
-лаўровы ліст – 1 шт.
-перац чорны гарошкам – 3 гарошыны
-гваздзічка, бутон – 3 шт.
-соль – 2 ст. лыжкі
На 1 кг адварных грыбоў:
-кроп - па густу
-лісце чорнай парэчкі - па густу
-ці лісце вішнёвае - па густу
-часнык - па густу
-соль - 1.5-2 ст. лыжкі
Грыбы ачысціць, старанна вымыць, буйна нарэзаць, адварыць з паказанай травой і спецыямі на працягу 20-30 хвілін, здымаючы пену.
Адвар зліць, грыбы прамыць у халоднай вадзе, адкінуць на друшляк і абсушыць.
Адвараныя грыбы засаліць гэтак жа, як халодным спосабам (можна ўліць трохі халоднай кіпячонай вады).
Грыбы, прыгатаваныя гарачым спосабам, можна есць праз некалькі дзён.
Захоўваць іх трэба ў расоле, час ад часу прамываючы сурвэтку, кружок і гнёт. Утвараючуюся цвіль належыць акуратна выдаляць.
|