Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Нарыхтоўка іншых прадуктаў

    ГРЫБЫ, ЗАСОЛЕНЫЯ ХАЛОДНЫМ СПОСАБАМ

    -грыбы (грузды,сыраежкі,рыжыкі, ваўнянкі)- 10 кг

    -лаўровы ліст - 2 шт.

    -перац духмяны гарошкам - па густу

    -кроп - па густу

    -лісце чорнай парэчкі, вішні, дуба - па густу

    -соль - 400-600 г

     

    Грыбы перабраць, вельмі старанна вымыць (грузды папярэдне вымачыць у халоднай вадзе на працягу некалькіх дзён, змяняючы ваду, пакуль не сыдзе гарката).

    Дно посуду для засолкі выслаць травой з рэзкімі затаўкамі. На іх пластамі ў 5-8 см выкласці грыбы капялюшыкамі ўніз, перасыпаючы кожны пласт соллю. Верхні пласт накрыць травой з рэзкімі затаўкамі, накрыць сурвэткай, пакласці на кружок, прыціснуць гнётам.

    Па меры ссядання засоленых грыбоў ёмістасць можна дапаўняць, дадаючы траву і соль (40-60 г на 1 кг свежых грыбоў).

    Рыжыкі гатовы праз 5-6 дзён, грузды - праз 30-35 дзён, сыраежкі і ваўнянкі - праз 40 дзён, валуі - праз 50 дзён. Калі ў адну ёмістасць складзены розныя грыбы, іх трэба вытрымліваць да гатовасці тых, што зашмальцоўваюцца даўжэй усіх.

    Катэгорыя: Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Дабавіў: wawkalaki (08.08.2014)
    Праглядаў: 352 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar