Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Нарыхтоўка іншых прадуктаў

    ІКРА З АПЕНЕК НА ЗІМУ

    -свежыя апенькі - 400 г;

    -рэпчатая цыбуля - 1 шт;

    -алей - 2 ст.л.;

    -зялёная цыбуля - 1 пучок;

    -чорны молаты перац;

    -воцат сталовы - 1 ст.л.;

    -соль па густу.

     

    Падбіраем моцныя, свежыя грыбочкі з цэлымі ножкамі. Для пачатку перабіраем апенькі, пасля іх старанна мыем і ставім варыцца да гатовасці. Пасля ваду з грыбоў зліваем, а іх адпраўляем на патэльню ў алей смажыцца.

    Смажым датуль, пакуль уся вада з грыбоў не выпарыцца. Як толькі гэта адбудзецца, прыбіраем, даём астыць і прапускаем праз мясасечку. Наразаем вельмі дробна рэпчатую цыбулю і падсмажваем яе ў тым масле, у якім да гэтага смажыліся апенькі.

    Солім і перчым па густу, у самым канцы гатавання ўсыпаем нарэзаную зялёную цыбулю. Трымаем на агні каля хвіліны, заліваем воцатам, яшчэ хвілінку смажым, памешваючы, і тут жа прыбіраем.

    Змешваем грыбы з цыбуляй і ўкладваем іх у падрыхтаваныя слоікі. Асобна разаграваем сланечнікавы алей і заліваем ім грыбы так, каб зачыніць іх цалкам.

    Слоікі стэрылізуем і пасля закочваем. Захоўваецца такая ежа звычайна ў цёмным прахалодным месцы. Выкарыстоўваецца і як гатовая закуска, і як начынне да пірагоў.

    У прынцыпе, з такіх апенек можна нават суп варыць, толькі дадаваць іх у самым канцы.

    Катэгорыя: Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Дабавіў: wawkalaki (08.08.2014)
    Праглядаў: 199 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar