-2 кг маслят,
-7 ст.л. солі,
-3 цыбуліны,
-1 пучок салеры,
-3 чырвоных балгарскіх перца,
-5 долек часныку,
-150 мл. алею,
-150 мл воцату 9%,
-2 ст.л. цукру.
Маслята ачысціце, прамыйце і нарэжце буйнымі кавалачкамі. Адварыце грыбы ў кіпячай падсоленай вадзе на працягу 10 хвілін, затым адкіньце на друшляк і астудзіце. Цыбулю ачысціце і нарэжце чвэртачкамі кольцаў.
Салеру дробна нарэжце, балгарскі перац вымыйце, выдаліце насенне і нарэжце саломкай. Часнык прапусціце праз прэс.
Падрыхтуйце марынад, для гэтага ў рондалі змяшайце алей, 3 ст.л. вады, воцат, цукар і соль. Давядзіце да кіпення атрыманую сумесь і перамяшайце.
Змяшайце грыбы, цыбулю, часнык, балгарскі перац і салеру, дадайце іх у кіпячы марынад, перамяшайце, раскладзіце па слоіках і шчыльна зачыніце вечкамі.
Грыбы гатовыя да ўжывання адразу, як толькі цалкам астынуць. Гатовыя грыбы захоўвайце ў прахалодным месцы.
|