-1 кг адвараных грыбоў,
-3-4 лаўровых ліста,
-3-5 гарошын чорнага перцу,
-5 гарошын духмянага перцу,
-3-5 шт. гваздзічкі,
-2 г цытрынавай кіслаты,
-1,5 ст.л. солі,
-1 г.л. цукру,
-2-3 ст.л. воцату 9%,
-карыца на кончыку нажа,
-1 цыбуліна,
-1 морква.
Грыбы павінны быць вычышчаныя, прамытыя і адвараныя ў вялікай колькасці вады на працягу 30 хвілін. Адвараныя грыбы выкладзіце ў друшляк і старанна прамыйце ў праточнай вадзе.
Ачысціце цыбулю і моркву і нарэжце іх кольцамі ці паўколамі, на працягу 5 хвілін адварыце іх у 1 літры кіпячай вады. Дадайце лаўровы ліст, перац, гваздзічку, цытрынавую кіслату, соль, цукар, воцат і карыцу.
У атрыманы марынад выкладзіце адвараныя грыбы і даліце вады так, каб яна на 2-3 см перавышала ўзровень грыбоў. Давядзіце марынад да кіпення і варыце 10 хвілін.
Затым паспрабуйце марынад на густ, калі чагосьці бракуе, то дадайце.
Раскладзіце грыбы разам з марынадам у загадзя падрыхтаваныя стэрылізаваныя слоікі. Імкніцеся даліваць марынад так, каб ён ліўся праз край слоіка, затым шчыльна закруціце вечкі, перавярніце слоікі і ахініце іх коўдрай да поўнага астывання.
Захоўвайце ў прахалодным месцы.
|