Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Нарыхтоўка іншых прадуктаў

    МАСЛЯТА, МАРЫНАВАНЫЯ З ГАРЧЫЦАЙ

    -10 л. рондаль маслят,

    -7-8 лаўровых лістоў,

    -5-7 парасонікаў кропу,

    -15-20 гарошын чорнага перцу,

    -5-7 гарошын духмянага перцу,

    -3-5 гваздзічкі,

    -маленькая жменя зерняў гарчыцы,

    -2 ст.л. нейёдыраванай солі,

    -1 ст.л. без горкі цукру,

    -100 г воцату 9%.

     

    Маслята ачысціце ад травы і зямлі, старанна прамыйце, не здымаючы скурку з капялюшыкаў. Калі грыбы дробныя, то можна выкласці іх у рондаль цалкам, калі буйныя ці сярэднія, то неабходна іх парэзаць.

    Напоўніце рондаль вадой даверху і давядзіце да кіпення. Па меры уварвання грыбоў можна дадаць яшчэ вады, пры гэтым не забываючы ўвесь час здымаць пену.

    Варыце маслята на працягу 40-45 хвілін, пасля чаго дадайце спецыі – лаўровы ліст, кроп, перац, гваздічку, сухую гарчыцу ў зернях, соль, цукар і воцат. Соль і цукар можна дадаць па густу, аднак марынад павінен атрымацца трохі перасоленым.

    Пасля таго як спецыі дададзены, варыце грыбы яшчэ 15 хвілін і зменшыце агонь да мінімуму. Тым часам падрыхтуйце стэрылізаваныя слоікі і палоўнік. Увесь час памешваючы грыбы, палоўнікам разліце змесціва па слоіках і адразу закатайце іх вечкамі, перавярніце дагары дном і ахініце коўдрай.

    Слоікі з маслятамі, марынаванымі па гэтым рэцэпту, можна захоўваць пры пакаёвай тэмпературы!

    Катэгорыя: Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Дабавіў: wawkalaki (08.08.2014)
    Праглядаў: 127 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar