(на 1 літровы слоік):
-маслята,
-1/3 палачкі карыцы,
-1 гваздзіка,
-2 гарошыны духмянага перцу,
-3 гарошыны горкага перцу,
-? г.л. цытрынавай кіслаты (па густу),
-2 ст.л. воцату 9%,
-1 ст.л. цукру,
-1 г.л. солі.
Маслята ачысціце ад плёнкі, прамыйце і адварыце на працягу 10-15 хвілін у вадзе з даданнем цытрынавай кіслаты. Затым выкладзіце грыбы ў друшляк, астудзіце, буйныя маслята нарэжце кавалачкамі, а дробныя пакіньце цэлымі.
Прыгатуйце марынад. Для гэтага ўліце ў рондаль 400 мл чыстай вады, дадайце карыцу, гваздзічку, перац, цукар і соль.
Кіпеціце марынад на працягу 15 хвілін, затым выкладзіце ў яго грыбы і варыце яшчэ 10 хвілін.
Выкладзіце грыбы разам з марынадам у слоік, дадайце 2 ст.л. воцату, закатайце вечка, перавярніце слоік і пасля поўнага астывання прыбярыце ў прахалоднае месца.
|