-2 л. слоік адвараных маслят,
-1 лаўровы ліст,
-перац гарошкам,
-гваздзіка, -1 ст.л. солі,
-1 г.л. мёда,
-100-150 мл воцату 9%.
Капялюшыкі свежых грыбоў ачысціце ад скуркі, зрэжце ніжнюю частку ножак і ачысціце грыбы ад смецця.
Падрыхтаваныя грыбы старанна прамыйце і тройчы адварыце па 15-20 хвілін, кожны раз цалкам змяняючы ваду і прамываючы грыбы.
У чацвёрты раз наліце ў рондаль вады на палец вышэй узроўня грыбоў, дадайце лаўровы ліст, перац, гваздзічку, соль, мёд і воцат.
Давядзіце ўсё да кіпення, зменшыце агонь да мінімуму і кіпеціце 1 гадзіну, затым разліце ўсё ў стэрыльныя слоікі, закатайце, перавярніце слоікі на вечкі і ахініце ў коўдру да астывання.
|