-500 г вычышчаных маслят,
-1 лаўровы ліст,
-2 ст.л. солі,
-1,2 літра фільтраванай вады,
-? ст.л. цукру (па густу),
-1,5 ст.л. воцату 7%,
-парасонікі кропу,
-3 долькі часныку,
-2 пучка зялёнай цыбулі,
-хрэн.
У вялікі рондаль выкладзіце лаўровы ліст, соль і 1,2 літра халоднай фільтраванай вады. Давядзіце ваду да кіпення і дадайце вычышчаныя і прамытыя грыбы.
На моцным агні варыце маслята 15 хвілін. У гэты ж час пачынайце стэрылізаваць слоікі і вечкі, на гэту працэдуру запатрабуецца каля 15-20 хвілін. Прыгатуйце марынад.
Паспрабуйце кіпячую ваду на густ, праверце, ці досыць солі. Дадайце цукар і воцат, ізноў паспрабуйце. Густ павінен быць ненасычаным кісла-салодкім. Варыце марынад яшчэ 10 хвілін на моцным агні.
Перад канчаткам варкі дадайце ў рондаль парасонікі кропу, нарэзаныя на кавалачкі 4-5 см, долькі часныку і зялёную цыбулю, нарэзаную гэтак жа, як і кроп.
Ачысціце і апарце кіпенем маленькі кавалачак хрэна, дадайце яго ў расол і зніміце рондаль з агню. З дапамогай палоўніка раскладзіце грыбы разам з марынадам па стэрылізаваных слоіках.
Адразу шчыльна зачыніце ўсе слоікі і перавярніце іх, ахініце коўдрай і праверце, ці не выходзіць вадкасць, калі марынад прасочваецца, то зачыніце вечкі шчыльней. Праз 8-10 гадзін прыбярыце грыбы ў прахалоднае месца.
|