Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Нарыхтоўка іншых прадуктаў

    ПШАНІЧНЫ КРУХМАЛ

    Добра прмытую на рашотах пшаніцу мочаць у рачной вадзе, пакуль яна зусім не размякне і не пачне расцірацца і ператварацца у малочны сок, што настане праз некалькі дзён.

    Тады высыпаюць яе ў мяшок з груба сатканага, рэдкага, але чыстага палатна, расціраючы як мага мацней рукамі ці топчуць нагамі спачатку без вады. Як пачне выцякаць белы малочны сок, яго зліваюць у пасудзіну.

    Потым на мяшок льюць патроху ваду, працягваючы таптаць і ціскаць, а забеленую ваду працэджваюць праз сіта. Робяць так да таго часу.

    Пакуль вада не пацячэ чыстая і празрыстая, а зерне льга будзе раздушыць і расцерці. Калі крухмальная вада на працягу 24 гадзін настоіцца, увесь крухмал асядзе на дно, у чым можна ўпэўніцца, убачыўшы, як вада стане чыстай і празрыстай.

    Ваду асцярожна зліваюць і наліваюць чыстую. Перамешваюць рукой ці лапаткай і зноў пакідаюць на 24 гадзіны.

    Гэта паўтараюць, пакуль злітая вада не будзе празрыстай. Далей усё робяць як рабілі крухмал з бульбы.

    Катэгорыя: Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Дабавіў: wawkalaki (26.07.2014)
    Праглядаў: 247 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar