-рыжыкі свежыя падрыхтаваныя - 10 кг
-соль - 1.5 шклянкі
-лісце чорнай парэчкі - 200 г
-лаўровы ліст - 20 г
-перац духмяны - 10 г
-перац горкі чорны – 50 г
Чыстыя грыбы два разы апарваюць кіпенем на рэшаце і астуджаюць халоднай вадой, даюць ім абсохнуць, а затым укладваюць у посуд, на дно якога папярэдне кладуць чорнасмародавае і лаўровае лісце і перац.
Грыбы кладуць капялюшыкамі верх, перасыпаюць соллю і горкім молатым перцам.
Калі посуд будзе запоўнены, зверху зноў кладуць лісце чорнай парэчкі, лаўровы ліст і духмяны перац, пакрываюць грыбы чыстай сурвэткай, укладваюць кружок і прыдушваюць грузам.
|