-сыраежкі - 1 кілаграм
-часнык - 3-4 зубчыка
-алей - 3 сталовыя лыжкі
-рэпчатая цыбуля - 1 невялікая цыбуліна
-соль - 4 ст. лыжкі
Свежыя сыраежкі ачысціць ад забруджванняў, акуратна прамыць, скласці ў рондаль.
Часнык ачысціць, парэзаць тонкімі пялёсткамі, дадаць да грыбоў, пасаліць, перамяшаць.
Накрыць галінкамі чарніцы і пакінуць у прахалодным цёмным месцы на 12 гадзін.
Затым пасыпаць сечанай цыбуляй, дадаць сланечнікавы алей і добра перамяшаць. Вашы салёныя сыраежкі гатовы!
|