Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Нарыхтоўка іншых прадуктаў

    ЗАСОЛКА ЧОРНЫХ ГРУЗДОЎ ХАЛОДНЫМ СПОСАБАМ

    -грузды чорныя - 5 кг

    -часнык - 13 зубчыкаў

    -соль - 150 г

    -чорны перац - 18 гарошын

    -хрэн - 20 штук

    -лаўровы ліст

     

    Перад тым як прыступіць да засолкі іх неабходна добра вымыць, затым вымачыць, прыкладна на працягу 3-5 сутак, у халоднай вадзе, перыядычна яе змяняючы.

    Зараз бяром слоікі, добранька іх прамываем і абліваем кіпенем. Складваем грузды пластамі ў слоікі. Пры гэтым кожны грыб неабходна нацерці соллю. Для таго каб грыбы не перасаліліся выкарыстоўваюць 3-5% солі ад іх вагі.

    Вядома, можна выкарыстоўваць і больш солі - тады яны будуць лепш захоўвацца. Паміж пластамі грыбоў кладзём часнык, перац, хрэн і лаўровы ліст. Затым кладзём марлю, складзеную ў 2-3 пласты.

    На яе выкладваем зеляніну і шчыльна зачыняем слоік вечкам. Вольнага месца паміж слоікам і вечкам не павінна быць. Грыбы павінны быць як бы пад гнётам.

    Слоікі прыбіраем ў халадзільнік. Засолка адбываецца на працягу 30-40 дзён. Перад ужываннем прыбіраем са слоіка марлю, зеляніну. Калі ў верхнім пласце ёсць цвіль, то яе таксама лепш прыбраць.

    Катэгорыя: Нарыхтоўка іншых прадуктаў | Дабавіў: wawkalaki (08.08.2014)
    Праглядаў: 258 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar