-500 г зялёнага ці чырвонага агрэста,
-2 галінкі свежай мяты ці мелісы,
-750 г цукру,
-7,5 ст.л. распушчанага жэлаціну,
-250 г вычышчаных бананаў,
-4 ст.л. мятнага лікёру ці каньяку.
Вымытыя ягады агрэста ачысціць і расцерці. Лісточкі мяты, цукар і жэлацін дадаць у ягады, накрыць вечкам і паставіць на ноч.
Бананы нарэзаць найтонкімі кружочкамі і змяшаць з агрэстам, паставіць яшчэ на гадзіну, затым кіпяціць на працягу 4 хвілін.
Дадаць мятны лікёр ці каньяк. Раскласці па слоіках. Вечкі закатаць і слоікі паставіць на вечкі на 15 хвілін.
|