-арэхі грэцкія - 60 г
-агуркі - 1 шт.
-пятрушка - 15 г
-часнык - 1 зубчык
-алей аліўкавы - 2 ст. лыжкі
-вада - 4 ст. лыжкі
-сок цытрынавы - 1 ст. лыжка
-ёгурт грэцкі - 300 мл
-соль - дробка
-перац чорны молаты - па густу
-мята свежая - па густу
1. Агурок ачысціць, разрэзаць напалову, выняць лыжкай насенне і парэзаць мякаць кубікамі. У камбайн пакласці арэхі, лісце пятрушкі, часнык, алей, ваду і палову агурка, ўзбіць. Дадаць другую палову агурка, соль і цытрынавы сок, паўторна ўзбіць.
2. Пюрэ перакласці ў міску, дадаць ёгурт. Заправіць па густу, пры неабходнасці дадаць цытрынавы сок. Прыбраць у халадзільнік мінімум на паўгадзіну. Падаваць, упрыгожыўшы лісцем мяты.
|