- кальмары - 200-300 г
- квас хлебны - 1-1.5 л
- бульба - 3-4 шт.
- цыбуля зялёная - 50-100г
- яйка - 1-2 шт.
- агуркі - 1-2 шт.
- смятана - 4 ст. л.
- цукар - 1-2 г. л.
- гарчыца - 1 г. л.
- соль - па густу
- кроп - па густу.
Астуджанае варанае мяса кальмара, нарэжце дробнымі кавалачкамі, вычышчаныя ад скуркі агуркі нарэжце дробнымі кубікамі.
Зялёную цыбулю дробна нашаткуйце і разатрыце з невялікай колькасцю солі да з'яўлення соку. Бульбу нарэжце кубікамі, прыпусціце і астудзіце.
Яйка сварыце ўкрутую, нарэжце дробна бялок яйка, а жаўток разатрыце з гарчыцай, смятанай, соллю, цукрам і развядзіце квасам.
У прыгатаваную сумесь дадайце нарэзаныя прадукты і ўсё перамяшайце. У гатовы халаднік пакладзіце смятану і яйкі.
Пры падачы халаднік пасыпце дробна нарэзаным кропам.
|