- хлебны квас - 1.5 л
- бульба – 400 г
- морква – 100 г
- радыска – 100 г
- зялёная цыбуля – 150 г
- агуркі – 350 г
- смятана – 150 г
- яйка - 2-3 шт.
- цукар – 25 г
- гарчыца – 10 г
- зеляніна - па густу
- соль - па густу.
Бульбу вымыць і сварыць у лупіне. Моркву і рэпу ачысціць і сварыць асобна. Гародніну астудзіць і нарэзаць дробнымі кубікамі (2-2,5 см).
Бульбу ачысціць ад лупіны і таксама нарэзаць кубікамі, цыбулю нашаткаваць і расціраць з невялікай колькасцю солі датуль, пакуль не з'явіцца сок.
У астатнім акрошку гатаваць гэтак жа, як мясную.
|