- хлебны квас - 1 л
- мясныя прадукты – 250 г
- агуркі – 150 г
- зялёная цыбуля – 75 г
- кроп – 30 г
- яйка - 1 шт.
- смятана – 100 г
- цукар - 10-20 г
- гарчыца (гатовая) - 5-8 г
- соль - па густу.
Халоднае, нетлустае варанае ці смажанае мяса, каўбасу, язык, цяляціну, дзічыну ці птушку нарэзаць дробнымі кубікамі і скласці ў рондаль.
Свежыя агуркі вымыць, абсушыць, ачысціць ад скуркі, нарэзаць такімі ж кубікамі і пакласці да мяса.
Туды ж дадаць дробна нарэзаныя зялёную цыбулю і кроп. Заліць ўсё квасам і перамяшаць.
Адвараныя ўкрутую яйкі ачысціць, бялкі пасячы і пакласці ў акрошку, а жаўткі расцерці з гарчыцай, цукрам і соллю, добра размяшаць, развесці квасам і таксама ўвесці ў акрошку.
Смятану развесці невялікай колькасцю квасу і ўліць у акрошку. Усё добра перамяшаць. Акрошку астудзіць, канчаткова заправіць па густу соллю, цукрам, гарчыцай і падаваць да стала.
|