- светлае піва - 2 шклянкі
- разынкі (дробныя без костачак) - 3 ст. л.
- чорны хлеб - 2 кавалачка
- цукар - 1 ст. л.
- цытрына - 2-3 долькі
- карыца - па густу.
Заліць разынкі півам і даць пастаяць некалькі гадзін. Затым дадаць у яго карыцу, цукар, нарэзаную кубікамі цытрыну.
Чорны хлеб падсушыць у духоўцы ці тостары і нацерці на тарцы. Усыпаць у піўную сумесь.
Міску з акрошкай астудзіць у халадзільніку. Ядуць піўную акрошку, як і любую іншую, халоднай.
Яна добра спаталяе смагу, таму ўлетку яе часта падаюць замест дэсерту.
Некаторыя аматары дадаюць у акрошку замест хлеба кукурузныя шматкі ці не вельмі салодкія "сухія сняданкі".
|