- квас - 1.25 л
- агурочны расол - 1 шклянка
- рыба (дробна нарэзаная) - 1 шклянка
- морква (адвараная) - 2 шт.
- бульба (адвараная) - 2 шт.
- зялёная цыбуля - 1 шклянка
- цыбуля рэпчатая - 1 шт.
- агурок - 2 шт.
- пятрушка (зеляніна) - 1 ст.л.
- кроп - 2 ст.л.
- эстрагон (тархун) - 2 ст.л.
- яйка (укрутую) - 3 шт.
- цытрына - 1/2 шт.
- чорны перац - 1/2 г.л.
- смятана - па густу
- соль - па густу.
З рыбы ў халаднік падыходзяць лін, акунь, судак (у гэтых рыб мяса не вельмі касцістае, салодкае), з дробных - толькі трэска (з нейтральным густам).
Адвараную рыбу без костак і скуры дробна нарэзаць, дадаць адвараную гародніну (моркву, бульбу), нарэзаныя кубікамі, гэтак жа нарэзаныя свежыя агуркі, здробненую цыбуліну.
Зрабіць запраўку: зеляніну пятрушкі, кропу, эстрагону і зялёнай цыбулі змясціць у посуд, заліць расолам, дадаць гародніну, цыбулю, рыбу, размяшаць, даць настаяцца і заліць квасам.
Заправіць соллю, перцам, сокам цытрыны. Пры падачы заправіць смятанай і сечанымі яйкамі.
|