- жытні квас - 1.5 л
- рыба – 500 г
- зялёная цыбуля (дробна нарэзаная) - 1/2 шклянкі
- агурок - 3 шт.
- яйка (варанае) - 2-3 шт.
- бульба (вараная) - 3 шт.
- рэдзька - 1 шт.
- хрэн (невялікі корань) - 1 шт.
- смятана - 2-3 ст.л.
- зеляніна - 1 пучок
- соль - па густу.
Рыбу разрабіць на паляндвіцу, адварыць, астудзіць і нарэзаць кавалачкамі. Яйкі пасекчы. Свежыя агуркі і рэдзьку (невялікую) нацерці на тарцы з буйнымі адтулінамі.
Цыбулю расцерці з соллю. Калі халаднік рыхтуюць з хрэнам, то яго нацерці на тарцы з дробнымі адтулінамі, а затым увесці ў квас і перамяшаць.
Падрыхтаваныя прадукты злучыць, заліць квасам, дадаць смятану і пасыпаць зелянінай кропу. Да халадніку падаць гарачую адвараную бульбу, пасыпаць зелянінай кропу
|