- рыба – 500 г
- квас жытні - 1.5 л
- зялёная цыбуля (рэзаная) - 1/2 шклянкі
- агурок - 3 шт.
- яйкі - 2-3 шт.
- бульба - 3 шт.
- рэдзька - 1 шт.,
-корань хрэна (невялікі)- 1 шт.
- смятана - 2-3 ст. л.
- зеляніна - 1 пучок.
Рыбу раскрыжоўваюць на паляндвіцу, адварваюць, астуджаюць і наразаюць кавалачкамі. Яйкі вараць, а затым сякуць.
Свежыя агуркі і рэдзьку (невялікую) труць на тарцы з буйнымі адтулінамі. Цыбулю расціраюць з соллю.
Калі халаднік рыхтуецца з хрэнам, то яго труць на тарцы з дробнымі адтулінамі, а затым уводзяць у квас і змешваюць.
Падрыхтаваныя прадукты злучаюць, заліваюць квасам, дадаюць смятану і пасыпаюць зелянінай кропу.
Да халадніку падаюць гарачую адвараную бульбу, пасыпаюць зелянінай кропу
|