-смятана - 2 шкл.
-арэхі грэцкія тоўчаныя - 4 ст. лыжкі
-агуркі - 1 шт.
-радыска - 3 шт.
-часнык - 1 зубчык
-соль - па густу
-перац чорны молаты - па густу
-кроп - па густу
1. Агурок і радыску прамыйце і прасушыце. Агурок ачысціце ад лупіны, разрэжце ўздоўж напалову і нарэжце тонкімі долькамі. Радыску натрыце на буйнай тарцы.
2. Арэхі загартуеце і здрабніце. Часнык здрабніце.
3. Смятану (можна замяніць яе меней тлустай, але абавязкова густым ёгуртам) узбіце міксерам. Дадайце туды здробнены часнык, арэхі, соль і перац. Як след перамяшайце і пастаўце ненадоўга ў халадзільнік.
4. Перад падачай на стол змяшайце агурок, радыску і смятанавую масу. Зверху ўпрыгожце дробна пасечаным кропам
|