- хлебны квас - 1.5 л
- бульба - 400-500 г
- зялёная цыбуля – 150 г
- агуркі - 4 шт.
- яйка - 2-3 шт.
- смятана - 4-5 ст.л.
- гарчыца - 1-2 г.л.
- соль - па густу
-цукар - па густу
- зеляніна - па густу.
Звараную вычышчаную бульбу, свежыя агуркі нарэзаць дробнымі кубікамі. Зялёную цыбулю нашаткаваць.
Частку вараных яечных жаўткоў расцерці з соллю, сталовай гарчыцай, 1/4 нормы смятаны, цукрам да атрымання аднастайнай масы і злучыць з астуджаным хлебным квасам.
Чвэрць нормы зялёнай цыбулі расцерці з соллю да утварэння вадкай масы і таксама злучыць з квасам.
У талеркі пакласці падрыхтаваную нарэзаную гародніну, дадаць нарэзаныя яйкі, заліць астуджаным квасам, дадаць смятану і пасыпаць дробна нарэзанай зелянінай пятрушкі ці кропу.
У гароднінную акрошку можна дадаць чырвоную ці белую радыску, лісце зялёнай салаты, адпаведна паменшыўшы закладку іншай гародніны.
|