- квас хлебны – 500 г
- цяляціна – 50 г
- рабчык ці курапатка - 1 шт.
- цыбуля зялёная - 30 г
- агуркі – 60 г
- смятана – 40 г
- яйка - 1 шт.
- цукар – 5 г
- гарчыца – 2 г
- зеляніна - па густу.
Цяляціну і рабчыка ці курапатку папярэдне падсмажыць ці сварыць. Астуджанае варанае мяса і вычышчаныя ад скуркі свежыя агуркі нарэзаць дробнымі кубікамі ці кароткай саломкай (1 1/2-2 см).
Зялёную цыбулю тонка нашаткаваць і расціраць з невялікай колькасцю солі датуль, пакуль не з'явіцца сок.
Яйкі сварыць укрутую, насекчы ці дробна нашаткаваць. У смятану пакласці яйкі, зялёную цыбулю, гарчыцу, цукар, соль (па густу), добра перамяшаць і развесці квасам.
У атрыманую сумесь дадаць астатнія падрыхтаваныя прадукты і зноў размяшаць.
|