- рабарбар – 400 г
- квас хлебны - 1 л
- морква – 100 г
- яйка - 2 шт.
- радыска – 100 г
- цыбуля зялёная – 50 г
- гарчыца - па густу
- соль - па густу.
Рабарбар вымыць, ачысціць ад скуркі, нарэзаць кубікамі і прыпусціць у невялікай колькасці вады на працягу 2 хвілін. Моркву вымыць, пачысціць, адварыць і нарэзаць кубікамі.
Зялёную цыбулю вымыць і дробна нарэзаць. Радыску вымыць і нарэзаць кружочкамі. Яйкі адварыць укрутую, ачысціць, бялкі дробна нарэзаць, а жаўткі расцерці з гарчыцай і соллю.
Падрыхтаваную гародніну і яечны бялок раскласці па талерках і заліць хлебным квасам, дадаючы ў кожную талерку расцёртыя з гарчыцай яечныя жаўткі і здробненую зеляніну кропу.
У кожную порцыю можна дадаць па 1 ст. лыжцы смятаны.
|