- салёныя грыбы – 150 г
- варанае мяса – 200 г
- свежы агурок - 1 шт.
- зялёная цыбуля - па густу
- яйка (варанае) - 2 шт.
- цукар - 1.5 г.л.
- гарчыца - 1/2 г.л.
- соль - па густу
- квас - 1 л
Гарчыцу, цукар, соль і жаўток варанага яйка расцерці і развесці невялікай колькасцю квасу, пасля чаго злучыць з астатнім квасам. Салёныя грыбы адціснуць і дробна нашаткаваць.
Зялёную цыбулю пасекчы і расцерці з соллю. Мяса нарэзаць дробнымі кубікамі, яечны бялок насекчы, вычышчаны агурок нарэзаць саломкай. Усе кампаненты змяшаць, заправіць цёртым хрэнам.
Гатовы халаднік астудзіць, паклаўшы ў талерку трохі колатага лёду. Смятану падаць асобна
|