- кефір – 500 г
- вада (кіпячоная) – 500 г
- фасоль (спаржавая зялёная) – 200 г
- рэпчатая цыбуля - 50 г
- чабор (зеляніна) – 10 г
- алей – 20 г
- соль - па густу.
Маладыя зялёныя струкі фасолі вымыць, нарэзаць кавалачкамі даўжынёй 1,5-2 см і адварыць у падсоленай вадзе.
Моркву вымыць, пачысціць, нарэзаць кружочкамі і адварыць у невялікай колькасці вады.
Цыбулю ачысціць і нашаткаваць. Чабор вымыць, высушыць і дробна парэзаць. Пасераваць цыбулю і зеляніну чабора на алеі.
Змяшаць адвараную фасоль і моркву з пасераванай цыбуляй і зелянінай, заліць усё разведзенай кіпячонай вадой кефірам, пасаліць.
|