- хлебны квас – 1 л
- мяса ці вяндліна – 250 г
- свежыя агуркі - 2 шт.
- зялёная цыбуля - па густу
- яйка - 2 шт.
- смятана - 1/2 ст.л.
- цукар - па густу
Вараную ялавічыну, вяндліну, язык, цяляціну, а таксама вычышчаныя свежыя агуркі, нарэзаць маленькімі кубікамі, здрабніць зялёную цыбулю і ў місцы расцерці лыжкай, дадаўшы трохі солі (цыбуля ад гэтага стане мяккай).
Бялкі звараных укрутую яйкаў насекчы, а жаўткі расцерці ў рондалі, дадаць да іх смятану, трохі гарчыцы, цукар, соль; старанна размяшаць і развесці хлебным квасам.
Падрыхтаваныя прадукты пакласці ў рондаль і добра размяшаць. Пры падачы пасыпаць кропам.
|