-арэхі бразільскія - 1.5 шкл.
-булён курыны - 6 шкл.
-масла сметанкавае - 2 ст.л.
-мука - 2 ст.л.
-скурка мушкатавага арэха - 1/4 г.л.
-сліўкі - 1 шкл.
-гранат - 2 шт.
-соль- па густу
-белы перац - па густу.
Нагрэць духоўку да 200оС і абсмажыць арэхі на працягу 10 хвілін. З астыўшых арэхаў зняць скурку і перамалоць ядры ў кухонным камбайне. Разагрэць булён і дадаць трохі да арэхаў.
Старанна перамяшаць да атрымання пасты. У рондалі з тоўстым дном абсмажыць муку ў масле, потым патроху дадаць увесь булён і добра перамяшаць.
Дадаць арэхі, сліўкі (трохі пакінуць) і прыправы і тушыць на павольным агні каля 20 хвілін. Калі суп згусне дадаць пакінутыя сліўкі.
Выціснуць сок з аднаго граната і таксама дадаць у суп. Зярняткамі другога граната пасыпаць суп перад падачай на стол.
|