-арэхі грэцкія вычышчаныя - ½ шкл.
-кефір - 2 шкл.
-вада - 1,5 шкл.
-разынкі светлыя - ½ шкл.
-мята свежая - ¼ шкл.
-кроп здробнены - ¼ шкл.
-цыбуля зялёная - ¼ шкл.
-соль - па густу
-перац чорны молаты - па густу
-агуркі - 1 шкл.
1. Разаграваем духоўку да 180 градусаў. Раўнамерна размеркоўваем грэцкія арэхі на блясе і пакідаем у духоўцы на 10 хвілін. Затым вымаем арэхі, даём ім астыць і дробна наразаем.
2. У невялікай місцы ўзбіваем кефір з ледзяной вадой. Дадаем да гэтай сумесі разынкі, агурок, мяту, кроп, зялёную цыбулю, грэцкія арэхі, запраўляем ўсё соллю і перцам.
Атрыманую сумесь ставім у халадзільнік прыкладна на 1 гадзіну. Пасля гэтага суп можна падаваць да стала.
Для гэтага наліваем суп у дробныя місачкі і пасыпаем цытрынавай цэдрай (па жаданні).
|