-міндаль - 200 г
-алей аліўкавы - 200 мл
-часнык - 3 зубчыка
-воцат вінны - 1 ст. лыжка
-соль - па густу
-вінаград - 110 г
-яблыкі - 1 шт.
1. Міндаль ачысціць ад шалупіны (пакласці ў глыбокую талерку, заліць кіпенем і пакінуць на 3-4 хвіліны. Зліць ваду і выдушыць арэхі са шкарлупіны).
2. Міндаль разам з аліўкавым алеем змясціць у блендэр (масла павінна злёгку пакрываць арэхі), дадаць часнык, уліць воцат, пасаліць і ўзбіць да аднастайнай масы. Не выключаючы блендэр, уліць 340 мл халоднай вады.
3. Пераліць суп у вялікую супніцу, і калі ён атрымаўся занадта густым, даліць воды. Накрыць супніцу харчовай плёнкай і паставіць у халоднае месца.
4. Перад падачай на стол пакласці ў суп кубікі лёду. Падаваць з вінаградам (кожную вінаградзіну разрэзаць напалову) і лустачкамі яблыка
|