-крупа аўсяная - 1 шклянка
-масла - 1-2 ст. лыжкі
-чарнасліў - 200 г
-ці разынкі - 200 г
-соль - па густу
Шклянку добра прамытых аўсяных круп варыць у зачыненым рондалі з 10 шклянкамі вады, здымаючы шумавінне, дадаць 1-2 ст. лыжкі сметанкавага масла і трохі солі.
Калі суп уварыцца да густых добрых слівак, даць выстаяцца і зліць вадкасць ці працерці ўсё скрозь друшляк. Асобна адварыць 200 г чарнасліву ці разынак без костачак, перакласці ў міску, заліць аўсянкай, падаваць з грэначкамі.
Для хворых яны сушацца ў печы, па большай частцы без масла; адвар з чарнасліву можна падаць асобна для ахвотнікаў ўліць яго ў аўсянку.
|