Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Першыя стравы

    АЎСЯНЫ СУП

    -1 літр вады;

    -цыбуліна - 1 шт.;

    -сухія карэнні (морква, корань пятрушкі ці салеры) - жменя;

    -чорны перац - 10 зярняткаў;

    -бульба - 2-3 шт.

    -соль;

    -цукар - 1 г. л.;

    -аўсяныя шматкі - 1-2 ст. л.;

    -некалькі свежых ці салёных памідораў

    -і/ці жменя нацёртай сырой морквы.

     

    Пастаўце варыць 1 вычышчаную цыбуліну і, калі яны ў вас ёсць, жменю сухіх карэнняў (морква, корань пятрушкі ці салеры) і дзясятак зярняткаў чорнага перцу.

    Праз 10 хвілін дадайце ў булён некалькі даволі дробна нарэзаных бульбін, соль і трохі цукру (прыкладна 1 г. л. на кожны літр вадкасці). Калі суп зноў закіпіць, пакладзіце ў яго аўсяныя шматкі - па 1-2 сталовай лыжцы на кожны літр.

    Пасля гэтага варыце суп яшчэ 10-15 хвілін, за 5 хвілін да канчатка варкі пакладзіце ў яго некалькі свежых ці салёных памідораў і/ці жменю нацёртай сырой морквы.

    Па жаданні можна дадаць у гатовы суп лыжку сметанкавага масла і нарэзаную свежую зеляніну, кроп і кінзу. Дайце супу настаяцца хвілін 15 і падавайце, можна са смятанай.

    Катэгорыя: Першыя стравы | Дабавіў: wawkalaki (03.08.2014)
    Праглядаў: 279 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar