-пятрушка - 3-5 галінак
-цыбуля зялёная - 3-5 пёраў
-кроп - 3-5 галінак
-лісце салаты - 4-6 шт.
-аўсяныя шматкі "Геркулес" (можна выкарыстоўваць ужо гатовае талакно) - 5-6 ст. л.
-вотруб'е (абалоніна) - 2-3 ст. л.
-часнык - 1-2 зуб.
-кефір - 500-550 мл.
-соль - па густу
-чорны молаты перац - па густу
-вада кіпячоная - 2-3 ст.лыжкі
Зеляніну і часнык памыць, ачысціць, скласці ў коўш блендэра дадаць рэзкія затаўкі прапюрыраваць.
Дадаць трохі вады, з зеляніны зрабіць пюрэ. Ўсыпаць аўсяныя шматкі і вотруб'е.
Яшчэ раз старанна ўзбіць. Дадаць кефір і перамяшаць да аднастайнасці. Паспрабаваць на соль.
Даць настаяцца 10-15 хвілін і разліць па талерках. Падаваць з сухарыкамі, грэначкамі ці лавашом.
|