Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Першыя стравы

    АЎСЯНЫ СУП НА МАЛАЦЭ З ЗЯЛЁНЫМ ГАРОШКАМ

    -крупы аўсяныя - 80 г (прыкладна, 1/3 шклянкі);

    -вада - 500-600 г (бярыце 2 шклянкі);

    -малако - 200-250 г (бярыце шклянку);

    -гарошак зялёны - 2 сталовых лыжкі;

    -масла сметанкавае - 20 г (па невялікім кавалачку ў кожную талерку);

    -яйка (жаўток) - 1 штука;

    -соль - 12- г (саліце па густу).

     

    Вымыць здробненыя аўсяныя крупы і за 2 гадзіны да пачатку варкі заліць іх халоднай вадой (замачыць). Варыць у той жа вадзе пры слабым кіпенні 30 хвілін, пасля чаго працерці праз частае сіта.

    У атрыманае пюрэ дадаць гарачае малако і адвараны ў падсоленай вадзе малады зялёны гарошак, затым - пракіпяціць. Перад падачай заправіць суп сметанкавым маслам, сырым яечным жаўтком, папярэдне змяшаным з 2-3 сталовымі лыжкамі халоднага кіпячонага малака.

    Асобна да супу падаць грэнкі. Суп можна рыхтаваць без гарошку. Калі ў вас няма здробненых аўсяных круп і вы бярэце для малочнага супу геркулес, то можна дадаць, прыкладна, 0,5 геркулеса ці ледзь больш.

    Такія аўсяныя шматкі разварацца значна хутчэй, чым крупы, асабліва, калі вы іх загадзя замочыце ў прахалоднай вадзе. Гэта значыць, ваша задача - атрымаць добра паразварваную, глейкую і далікатную кашу, якая, пасля працэджвання, па кансістэнцыі блізкая да пюрэ.

    Правільней было б узяць малады свежы гарошак. І для малянят гэта будзе карысней. Але для больш старэйшых дзяцей цалкам можна выкарыстоўваць кансерваваны гарошак.

    З-за пагрозы сальманелёзу, які перадаецца, у тым ліку, з сырымі курынымі яйкамі, лепш дадаваць жаўток ў толькі што выключаны суп. Каб ён заварыўся ў вельмі гарачым пюрэ.

    Катэгорыя: Першыя стравы | Дабавіў: wawkalaki (03.08.2014)
    Праглядаў: 245 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar