Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Першыя стравы

    АЎСЯНЫ СУП-ПЮРЭ З ЧАСНЫКОМ

    -бульба - 3 шт.

    -булён курыны - 2 л

    -цыбуля рэпчатая - 1 шт.

    -морква - 1 шт.

    -аўсяныя шматкі - 4 ст. л

    -часнык - 6 зуб.

    -соль - па густу

     

    1. Уключыце духоўку на 180 градусаў, хай грэецца. Пастаўце рондаль з булёнам на пліту на павольны агонь, хай паволі закіпае.

    Можна замест булёна выкарыстоўваць вычышчаную ваду - суп атрымаецца лягчэйшым, але з-за аўсяных шматкоў не будзе вадкім. Да таго ж так суп атрымліваецца вельмі дыетычным, а на булёне - больш каларыйным і сытным.

    Пакуль булён грэецца, ачысціце часнык: зніміце з зубчыкаў усе лускавінкі, але пакіньце пладаножку - тую частку, якой яны мацуюцца да падставы галоўкі часныку. Гэта робіцца для таго, каб пры запеканні часнык страціў менш соку і ўвабраў менш масла.

    Пакладзіце ўсе зубчыкі часныку ў невялікую вогнетрывалую форму і злёгку апырскайце зверху алеем - каб часнык не падгарэў у духоўцы.

    Пастаўце часнык ў духоўку на 20-30 хвілін ці датуль, пакуль часнык не стане залацістага колеру, а ваша хата напоўніцца водарам запечанага часныку.

    2. Пакуль часнык запякаецца, падрыхтуйце гародніну для супу. Ачысціце бульбу, нарэжце на кавалачкі. Мне падабаецца, калі ў супе бульбачка дробнымі кубікамі, але яе можна нарэзаць брусочкамі ці саломкай, а можна варыць цалкам і потым расцерці відэльцам - як вам больш падабаецца.

    3. Ачысціце і нарэжце моркву на дробныя кубікі. Можна яе нацерці на сярэдняй тарцы, але я так раблю толькі калі збіраюся абсмажваць гародніну перад тым, як пакласці яе ў суп, а ў гэты суп я кладу гародніну сырой - гэта меней тлуста і каларыйна.

    4. Ачысціце і нарэжце цыбулю, можна на даволі буйныя кавалачкі. Гэта будзе суп-пюрэ і ўсе інгрэдыенты здробняцца блендэрам, таму не будзьце занадта педантычныя пры нарэзцы гародніны.

    5. Пакладзіце ўсю гародніну ў рондаль з булёнам і пакіньце варыцца хвілін 15.

    6. Тым часам часнык ужо павінен быць гатовы. Акуратна дастаньце яго з духоўкі. Будзьце асцярожныя, не абпаліцеся!

    7. Хвілін праз 5, калі часнык трохі астыне, адрэжце пладаножкі ў кожнага зубчыка і пакладзіце ўвесь часнык у рондаль з супам. Калі вы вырашылі дадаваць ў суп варанае мяса, нарэжце яго на невялікія кавалачкі і таксама дадайце ў рондаль. Пакіньце варыцца яшчэ хвілін на 5.

    8. Ўсыпце ў суп аўсяныя шматкі і акуратна, але старанна перамяшайце. Варыце яшчэ хвілін 5-10, перыядычна памешваючы. Шматкі павінны набракнуць і стаць мяккімі.

    9. Зніміце суп з агню і здрабніце яго да стану аднастайнага пюрэ з дапамогай блендэра. Будзьце акуратныя, суп вельмі гарачы! Сачыце, каб гарачыя пырскі ад блендэра не патрапілі на вас.

    Суп гатовы. Падавайце яго з белымі грэнкамі, са смятанай ці цёртым сырам, а можна пасыпаць зверху нарэзанай зялёнай цыбуляй - атрымліваецца вельмі смачна.

    Катэгорыя: Першыя стравы | Дабавіў: wawkalaki (03.08.2014)
    Праглядаў: 224 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar