-вычышчаны гарбуз - 100 г
-5 г сметанкавага масла (гарбатная лыжка)
-аўсяныя шматкі "Геркулес"
- 2 ст. лыжкі
Гарбуз ачысціць ад скуркі, вымыць і парэзаць невялікімі кубікамі. Нарэзаны гарбуз скласці ў рондаль, заліць халоднай вадой (ў 2 разы больш па аб'ёму і варыць да паўгатовасці).
Затым гарбуз выняць з адвара (гарбузовы адвар не выліваць!) пакласці ў глыбокую патэльню і прыпусціць пад вечкам з даданнем паловы масла, затым дадаць аўсянку і трохі гарбузовага адвара, варыць, памешваючы да гатовасці аўсянкі (сачыць, каб не папрыгарала, адвар падліваць па меры неабходнасці).
Гарачую гарбузова-аўсяную сумесь працерці блендэрам, па густу развесці пакінутым гарбузовым адварам (калі дазваляе дыета ў гатовы суп можна дадаць пакінутае сметанкавае масла, а таксама соль ці цукар па густу).
Замест гарбуза можна ўзяць кабачок (без костачак).
|